Az ünnepi menük legnagyobb kihívása általában az, hogy a megszokotthoz képest nagyobb létszámra kell időben elkészülni, nem szokványos
finomságokkal. Különösen érvényes ez a karácsonyi ünnepi étkezésre.
EZÉRT, valóban időben és minden részletre kiterjedően elő kell
készülnünk ahhoz, hogy a menü rendben elkészüljön, és bizony „ütemes”
munkára is fel kell készülni.
Hogyan készüljünk fel a karácsonyi menüre?
Aperitif & snack
Vegetáriánus főételek
Töltelékek – mártások
Desszertek
Forras : innen ...
Hogyan készüljünk fel a karácsonyi menüre?
- Válasszunk olyan ételeket válasszunk a menühöz, amelyek előre és szükség szerint nagyobb mennyiségben is, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthetők.
- Mindent (alapanyag, kellék) szerezzünk be előre. Karácsonyi ételek>>
- Amit lehet, készítsünk elő, akár mártás vagy leves is előkészíthető 1-2 nappal az ünnepi étkezés előtt.
- A vendégek közreműködését is kérhetjük, például valamelyik családtag hozhatja a desszertet.
- Készüljünk jól kombinálható ételekkel, pl. olyan sülttel, amellyel a mártás és lehetőleg zöldség köret is könnyen elkészül.
- Ne bonyolítsuk túl a dolgokat, és ne vigyük túlzásba a mennyiséget! Készüljünk minőségi alapanyagokkal, igényes és ötletes tálalással.
Aperitif & snack
- pezsgős koktélok
- pezsgő
- rágcsálnivalók
- szaloncukor leveles tésztából
- részeges garnéla falatok
- kéksajtos-diós falatok
- szalonnába tekert aszalt szilva
- füstölt lazac puffancs
- lazacos blini
- tonhalas falatok
- padlizsántekercs diópestóval
- cékla és répa puffancs
- bacon szalonnába tekert sütőtök
- avokádó és garnála saláta
- libamell saláta gránátalmáva
- pácolt lazac
- citromos lazaspástétom
- heringtatár
- narancsos cikória saláta
- libamáj
- grapefuitos ráksaláta
- kéksajtos waldorf saláta
- diós vöröskáposzta és cékla saláta
- füge, prosciutto és gorgonzola saláta
- narancsos fésűkagyló
- céklás pácolt lazac
- füge saláta portói öntettel
- pikáns kacsa saláta
- kéksajttal és dióval töltött körte
- sült pulyka
- sült liba
- narancsos kacsa
- töltött sertéskaraj
- gránátalmás gyöngytyúk
- fácánsült gesztenyével
- citromos fácánsült
- narancsos kacsasült
- karácsonyi kacsasült
- almás libacomb
- aszalt szilvás pulykarolád
- céklás kacsamell
- narancsos kacsamell
- narancsos fácánmell
- őzgerinc áfonyás mártásban
- fürj aszalt szilvával
- fokhagymás és kakukkfüves kacsamell
- fűszeres vörösborban pácolt szűzpecsenye
- fehérboros libacomb
- steak portói mártással
- kacsamell fügés mártással
Vegetáriánus főételek
Töltelékek – mártások
- sült liba töltelékek
- sült pulyka töltelékek
- gesztenyés zsemlegombóc
- téli kompót
- vörösáfonya mártás
- karácsonyi almaszósz
- tepsis sült burgonya
- citromos sült burgonya
- sült burgonyapüré zöldborsóval
- narancsos póréhagyma
- szalonnás kelbimbópüré gesztenyével
- szalonnás kelbimbó saláta
- portóiban párolt vöröskáposzta
- párolt lilkáposzta körtével
- kéksajtos zellerpüré
- zellepüré fenyőmaggal
- sült füge cikóriával
- sült sárgarépa és paszternák
- sült sárgarépa
- fahéjas sült pasztinák
- blansírozott zöldségek szalonnával
- gesztenyés-szalonnás kelbimbó
- töltött sütőtök
- gesztenyés töltött sütőtök
- cékla, zeller és alma saláta
- borban párolt vöröskáposzta
- gesztenyés vöröskáposzta
Desszertek
- narancsos trifle
- tiramisu ír krémlikőrrel
- fagyasztott bogyós trifle
- fűszeres mandarin gránátalmával
- karácsonyi túrótorta
- narancsos füge pisztáciával
- karácsonyi almás rétes
- forralt bor zselé
- fügés panforte
- aszalt gyümölcsös pite
- kókuszos keksz-szalámi
- stollen muffin
- mézeskalács muffin
- áfonyás kosárka
- karácsonyi kekszek
- stollen
- praliné-trüffel
- zserbó golyók
- csokis forralt bor
Forras : innen ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése