2017. október 3., kedd

TEJFÖLÖS KARFIOLLEVES




Hozzavalok

  • 1 kozepes karfiol
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 szal sargarepa
  • so,feher bors
  • 1 darab leveskocka
  • 1 nagy doboz tejfol
  • 1 lapos evokanal liszt
  • olaj

Elkeszites

A hagymat aprora vagtam,es keves olajon uvegesre paroltam
Utana tettem a felkockazott sargarepat
Egyutt paroltam nehany percig
Felontottem annyi vizzel amennyi levest akarunk kesziteni, es fuszereztem,so, bors,leveskocka
Amikor a sargarepa kezdett puhulni, akkor hozzatettem a cikkekre szedett karfiolt es keszre foztem
A lisztet simara kevertem keves vizzel, es hozzaadtam a tejfolt
A levest felrehuztam a tuzrol, es ovatosan belecsorgattam a tejfolos ereszteket
Par pillanatig meg hagytam lassu tuzon,utana lezartam a tuzet alatta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése