2017. március 24., péntek

TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS



Hozzavalok

  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • só, bors, pirospaprika
  • 0, 5 dl olaj
Elkeszites


A gombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel.
A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre.
Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerpaprikát.
Öntsünk rá 0,5 dl vizet, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább.
Egy kevés vizzel elkeverjük a lisztet csomomentesre, hozzaadjuk a tejfölt, es folytonos keverés mellett a gombához adjuk.
Ha sűrűnek találjuk, akkor vizzel potoljuk.
Néhány percig még főzzük, hogy jól összeálljon.
Rizzsel tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése