2016. december 2., péntek

TOJÁSOS KRUMPLIS LEPÉNY 2





Hozzavalok

  • 4 db. nagyobb krumpli
  • 5 tojás
  • só , bors (ízlés szerint)
  • vegeta (elhagyhato)
  • olaj

Elkeszites


A krumplit hejaban megfozom, es teljesen kihutom.
Megtisztitom a hejatol, es a reszelo nagyobb lyukjan lereszelem.
Fuszerezem izles szerint, so,bors,vegeta.
A tojasokat egy kulon edenyben felverem.
A krumplihoz adom, ha nem eleg folyos a massza, akkor még teszek tojast hozza.
Egy teflon serpenyoben keves olajat teszek, es amikor forro az olaj, de nem tul forro, akkor egy nagy kanallal teszek a masszabol.
Szepen elegyengetem, amikor a szele kezd pirulni, akkor egy lapat segitsegevel megforditom, es a masik felet is megsutom.
Ebbol az adagbol kb, 4 lepeny lesz.
Talalhatjuk fozelekkel, de jo szaftos hussal is.
Magaban is finom ketchuppal , vagy paradicsommal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése