2016. február 17., szerda

GULYÁSLEVES SERTÉSHÚSBÓL



Hozzavalok


  • 50 dkg sertéshús
  • 1  közepes fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem (fehér répa )
  • 20 dkg krumpli
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Csipetkéhez:
  • 1 egész tojás
  • Liszt, annyi, hogy jó sűrű tészta legyen

Elkeszites

A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.
A hagymát kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk.
A húst is kockára vágjuk,
A hagymát megdinszteljük az olajon. 
Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, fűszerköménnyel, jól összekeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst.
Kb, 20 percig fedő alatt pároljuk.
Majd hozzátesszük a zöldségeket, sárgarépát, petrezselymet (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük 2,5-3 l vízzel.
Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és tobabb főzzük.
A tojásból,lisztből keményebb galuskatésztát keverünk,és kanállal beleszaggatjuk a levesbe,puhára főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése