2015. április 14., kedd

SPANYOL OMLETT


A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül...
Dél-Amerikában, Kubában és Spanyolországban a tortilla nem egy tésztalepény, hanem egy réteges omlett, amely általában krumplival és hagymával készül. Az igazi, hagyományos tortilla mészvízben áztatott kukoricából készül, amely a mai napig közkedvelt Dél-Mexikóban. A lisztből vízzel elkeverve tésztát gyúrnak, kis gombócokat formálnak, majd laposra nyomják, és forró, öntöttvas grill-lapon mindkét oldalon átsütik. A hagyományos tortilla kb. 12–20 cm átmérőjű, aránylag vastag és kissé törékeny. Miután Észak-Mexikóban az Egyesült Államok hatására elkezdtek búzalisztet készíteni, a tortilla is megváltozott. Az USA-ban, majd a világ többi részén elterjedt tortilla általában búzalisztből készül, így vékonyabb és szélesebb, mint a hagyományos...

Forras : innen...

Hozzavalok

  • 25 dkg krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • so,bors
  • 5 tojas
  • 6 evokanal olaj
  • teflonos serpenyo

Elkeszites

A krumplit hejaban megfozzuk,es kihutjuk
Utana felszeleteljuk 
A hagymat apro kockakra vagjuk
A serpenyoben 3 evokanal olajat ontunk, es amikor forro beletesszuk a hagymat es a krumplit
Addig piritjuk ameddig a krumpli kezd pirulni...nem szabad nagyon megsutni
A tojasokat felverjuk, es, a krumplis hagymat beleöntjük a felvert tojasba, es jol elkeverjuk
A maradek olajat felmelegitjuk ugyanabban a serpenyoben, es amikor forro, beleontjuk a tojasos kevereket
Alacsony hőfokon kb 20 percig sütjük
Amikor a tojas mar nem folyekony, akkor, egy tanyert teszunk a serpenyore, es raforditjuk az omlettet...ezt ovatosan vegezzuk, hogy ne torjon ossze
Utana a tanyerrol visszacsusztatjuk a serpenyobe, es kb. 3 percet sutjuk
Majd, a tuzet lezarjuk, es hagyjuk állni a serpenyoben 5 percet
Melegen, es hidegen is lehet fogyasztani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése