2015. április 21., kedd

PARADICSOMOS ZÖLDPASZULY LEVES



Hozzavalok


  • 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 4 szal sargarepa
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 leveskocka
  • so
  • 15 dkg suritett paradicsom
  • 1 evokanal liszt
  • olaj
  • bazsalikom
  • zoldpetrezselyem
  • 1 tojas

Elkeszites


A sargarepat megtisztitom es felszeletelem
A hagymat aprora vagom
Egy fazekban beleteszem a sargarepat,es a hagymat,utana feltoltom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni
Amikor a sargarepa felig megpuhul, akkor beleteszem a fagyasztott zoldpaszulyt, es egyutt puhara fozom
Kozben elkeszitem a rantast
Keves olajat teszek egy labasba, es, 1 kanal lisztet...csak addig keverem,ameddig egy pici szint vált
Hagyom hulni egy keveset, utana beleteszem a suritett paradicsomot, jol elkeverem keves viz hozzaadasaval, es, allando keveres mellett a leveshez ontom
Fozom meg egy par percet
Beleteszem a bazsalikomot,zoldpetrezselymet, es a tuzet elzarom
Utana egy tojast villaval felverek, es a forro levesbe lassan belecsurgatom....

Lehet hozza tenni izles szerint : keves cukrot,citromlevet, vagy ecetet...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése