2015. március 20., péntek

HAGYMÁS KRUMPLI KOLBÁSSZAL


Hozzavalok


  • 1 kg krumpli
  • 1 kozepes fej hagyma
  • so,bors
  • vegeta (elhagyhato)
  • kolbasz
  • olaj,vagy zsir

Elkeszites


A krumplit megfozzuk héjában
Hulni tesszuk
A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk
Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozzatesszuk a sot,borsot,vegetat
Hagyjuk,hogy parolodjon a hagyma
Amikor szinte elfotte a vizet,akkor hozza tesszuk a kockakra vagott fott krumplit
Egyutt is sutjuk nehany percig
Amikor erezzuk,hogy az alja kezd odasulni,akkor kesz van...
A kolbaszt bevagdossuk es megsussuk olajban,vagy zsirban...egy keves vizet is tehetunk ,hogy puhabb legyen...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése