Csábító illat terjeng a konyha felől, az aranyszínű mandulás-mazsolás tésztakoszorú a meleg otthonosság érzésével ajándékoz meg bennünket. A név a német "Guglhupf” szóból ered, a "Gugl” szó kapucnit jelent. Hogy ki találta fel a kuglófot, talán már sosem tudjuk meg, receptjeit már a biedermeier korban is alkalmazták. Élesztőből, tejből, lisztből, tojásból, vajból némi cukorral és egy marék mazsolával laza kelt tészta készül, melynek összetétele évszázadokon át alig változott...
A legenda szerint Marie-Antoinette francia királyné vitte a kuglófot osztrák hazájából Németországba, hozzánk onnan került...
Forras : innen ...
RECEPT
Hozzavalok
- 2 tojás
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 dl étolaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál kakaó
A tojasokat a cukorral habosra kavarom
Hozzaadom az olajat es a szodabikabornat es jol elkeverem
Utana felvaltva hozzaadom a lisztet es a tejet
Ketfele osztom,es az egyik felebe belevegyitem a kakaot,ha a kakos massza kemenynek tunik,akkor keves tejjel higitjuk
A kuglof format kiolajozom es kilisztezem
A tesztakat vegyesen a formaba ontom
Kozepes meleg sutobe sutjuk
Tuprobaval ellenorizzuk,gy megsult-e
Meg melegen megszorjuk vanilias cukorral
Bevonhatjuk olvasztott csokoladeval is...
A bogre amivel keszitettem 2 dcl-es...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése