2014. szeptember 14., vasárnap

TOLTOTT LUCSKOS KAPOSZTA




Hozzavalok

  • 1 kozepes nagysagu kaposzta
  • 1/2 kg serteshus
  • 6 evokanal rizs
  • so, bors, piros paprika
  • zold kapor
  • paradicsom pure
  • 1 kisfej hagyma
  • olaj
Elkeszites

 A kaposzta fejet kisse megparolom,hogy a leveleket konnyen le lehessen fejteni
A hagymat keves olajon megparolom es a rizzsel viz hozzaadasaval felkeszre fozom
Hagyom hulni
A hust ledaralom es hozza teszem a fuszereket, az aprora vagott zold kaprot,es a rizset
A kaposzta leveleket megtoltom
A megmaradt kaposztat vekony csikokra vagom
Egy edenybe olajat ontok es bele teszem a vagott kaposzta csikoknak a felet
Erre helyezem a toltelekeket
A tetejere teszem a megmaradt kaposzta csikokat
Felontom vizzel
Felforralom,utana leveszem a tuzet es kb 2 orat fozom
Amikor megpuhult a kaposzta a vizet atszurom egy masik edenybe es beleteszem a suritett paradicsomot,jol elkeveerem ameddig a paradicsom felododok benne
Vissza ontom a kaposztara es meg nehany percig fozom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése